Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Diltizem Sr 90 Mg 48 Tablet

Kalp Damar Sistemi » Kalsiyum Kanal Blokerleri » Selektif Kardiyak Kalsiyum Kanal Blokerleri » Benzotiazepin Türevleri » Diltiazem HCL

Formülü:

Her tablet, 30-60-90-120-240 mg diltiazem HCI içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hafif ve orta derecede arteriyel hipertansiyon,
Koroner arter spazmının neden olduğu anjina pektoris,Efor ile oluşan kronik ve inatçı anjina pektoris

Kontrendikasyonları:

Diltiazeme karşı aşırı duyarlı hastalarda, ventriküler pace-maker kullanılmayan hasta sinüs sendromu ya da II./III. derecede AV bloku olan hastalarda, sistolik kan basıncı 90 mmHg altında olan hipotansif hastalarda, akut miyokard infarktüs tanısı konmuş olgular ile radyolojik olarak kanıtlanmış akciğer konjesyonu bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Diltiazem hasta sinüs sendromu vakaları dışında, sinüs nodül uyarı süresini belirgin bir şekilde uzatmadan atrio-ventriküler nodül refraksiyon süresini uzatabilir. Oldukça ender görülebilen bu etki sonunda kalp atımında bir yavaşlama veya II./III. derece AV blok izlenebilir. Diltiazemin beta blokerler veya digital preparatları ile birlikte kullanımı ilacın kardiyak kondüksiyonu üzerindeki etkisini artırabilir. Bu nedenle, özellikle kalp yetmezliği bulunan hastalarda uygulama çok dikkatli yapılmalıdır. Tedavi sırasında hipotansiyon oluşma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır. Diltiazem karaciğerde metabolize edilerek safra ve idrar ile atıldığından karaciğer ve böbrek hastalıkları olan bireylerde dikkatli kullanılmalı ve hastalar yakinen izlenmelidir. Diltiazemin hamilelerde ve emzirme süresinde kullanılma emniyeti kanıtlanmamıştır. Endikasyon durumuna göre bu risk faktörü daima göz önünde bulundurulmalıdır. Diltiazemin çocuklarda kullanılma emniyeti de kanıtlanmamıştır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Diltiazem ile %2-3 oranında bulantı, ödem, aritmi ve baş ağrısı gibi şikayetler izlenmiş ve yayımlanmıştır.

Bu şikayetlerin yanı sıra oldukça seyrek görülebilen yan etkileri şunlardır:

Kardiyovasküler sistem: Yüz kızarması, çarpıntı, bradikardi, hipotansiyon, senkop, kalp yetmezliği
Merkezi sinir sistemi: Baş dönmesi, sersemlik, sinirlilik, depresyon, halsizlik, uykusuzluk, konfüzyon, halüsinasyon.
Gastrointestinal sistem: Dispepsi, kusma, diyare ya da kabızlık, pirozis
Dermatolojik: Ürtiker , prurit
Diğer: Fotosensitivite, poliüri, noktüri, parestezi, osteoartiküler ağrılar.
SGOT, SGPT, LDH ve CPK yükselmeleri çok az olup geçicidir.

İlaç etkileşimleri:

Diltiazemin beta blokerler ya da dijital preparatları ile birlikte kullanımı ilacın kardiyak kondüksiyon üzerindeki etkisini artırabilir. Simetidin ile aynı zamanda kullanıldığında ilk geçiş metabolizması inhibe edildiğinden kanda diltiazem konsantrasyonunun artması söz konusu olabilir. Karbamazepin ile birlikte kullanıldığında, karbamazepinin metabolizmasını inhibe edebilir ve böylece nörotoksisite riskini artırabilir. Diltiazem ile birlikte alındığı zaman siklosporin A plazma düzeyleri yükselebilir. Lityum ile kalsiyum kanal blokerlerinin birlikte kullanımı nörotoksisite oluşturabilir. Kalsiyum kanal blokerleri ile nitratlar birlikte kullanıldığında etkileşebilirler. Kalsiyum kanal blokerlerinin anestezikler ile birlikte kullanımı hipotansif etkide artışa neden olabilir. Diğer kalsiyum kanal blokerleri ile kullanımı additif bir etki oluşturabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

DİLTİZEM tablet dozu hastaya ve hastalığın şiddetine göre ayarlanır.

Hipertansiyon tedavisinde:
Antihipertansif tedavide DİLTİZEM tablet ile önerilen günlük doz 120-180-240-360 mg arasında değişmektedir.

Anjina pektoris tedavisinde:
Antianjinal tedavide günde 3 kez 30 mg DİLTİZEM tablet ile başlanabilir. Gerektiğinde bu doz tedrici olarak artırılabilir. DİLTİZEM SR 90-120 mg tabletler 12 saat sürekli salım sağladığından sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez önerilmektedir. DİLTİZEM SR 240 mg tablet 24 saat sürekli salım sağladığından sabahları alınmalıdır. Günlük maksimum total doz 360 mg dır. Tabletler kırılmadan ve çiğnenmeden bütün olarak, aç karnına yutulmalıdır.

Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler
Diltiazem ile yüksek doz uygulamalarda ortaya çıkabilecek şikayetlerde gerekirse gastrik lavaj ve destekleyici tedavi yapılmalıdır. Bradikardi oluşursa atropin (0.60 mg-1 mg), cevap alınamazsa, isoproterenol dikkatle uygulanmalıdır. AV blok da aynı yöntemle tedavi edilebilir; sabit bloklarda ise kardiyak pace-maker kullanılmalıdır. Tedavi sırasında bir kalp yetmezliği görülürse inotropik ajanlar (isoproterenol, dopamin, dobutamin) ve diüretikler uygulanmalıdır. Hipotansiyon ise vazopresör ajanlarla (dopamin, levarterenol bitartarat) tedavi edilebilir.

Atc Kodu:

C08DB01

Üretici Firma:

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.
Telefon: (212) 274 81 50
Email: [email protected]

Diltizem Sr 90 Mg 48 Tablet Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:15.2.2018)

Diltizem Sr 90 Mg 48 Tablet

İlaç Fotoğrafı: Diltizem Sr 90 Mg 48 Tablet

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Aktif

Etken Maddesi: Diltiazem Hcl


Barkod Numarası: 8699541030304

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 20,15 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 230,06 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş. Logosu

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.

Pak İş Merkezi, Prof.Dr. Bülent Tarcan Sok. 5/1 Gayrettepe - İSTANBUL
Telefon: (212) 274 81 50
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.