Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Sulcid Ped. 250 Mg 40 Ml Süspansiyon

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Penisilinler » Penisilinli Kombinasyonlar » Ampisilin + sulbaktam

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu sinüzit, otitismedia, epiklottit, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları, bakteriyel pinomoliler idrar yolları enfeksiyonları ve piyelonefrit; peritonit, kolesistit, endometrit ve pelviksululit gibi intraapdominal enfeksiyonlar; bakteriyel septisemi, deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları ve gonokok enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Penisiline karşı alerjik reaksiyon gözteren kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Sulcid tablet ile tedaviye başlamadan önce bütün penisilin gurubu ihtiva eden ilaçlarda olduğu gibi bireyin penisilin, sefalosporin ve diğer alejenlere karşı reaksiyonları olup olmadığı soruşturulmalıdır. Buna rağmen alerjik bir reaksiyon görülürse ilaç kesilmelidir. Ciidi anaflaktik reaksiyon durumunda agrenalinle acil tedavi uygulanmalıdır.
Duruma göre oksijen, İ.V. steroidler uygulanmalı ve entubasyon dahil havayollarına gerekli şekilde müdahale yapılmalıdır.
Bütün antibiyotik peraparatlarında olduğu gibi mantarlar dahil duyarlı olmayan organizmaların aşırı üreme olasılığı vardır.
Hamilelikte kullanım emniyeti henüz tespit edilememiştir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Diyare ve yumuşak dışkı en sık görülen yan etkilerdir. Daha nadir olarak kaşıntı, cilt döküntüsü, bulantı, kusma, karın ağrıları, yorgunluk hissi, baş ağrısı görülebilir. Bütün ampisilin gurubu antibiyotiklerin kullanımı sırasında görülebililen enterokolit ve psödomemranöz kolit gelişebilir.

İlaç etkileşimleri:

Ampisilin ve allopurinolun birlikte kullanımı, hastalarda deri döküntüsü insidansını yanlız ampisilin alan hastalara göre, önemli derecede arttırır.Ampisilin, amiloglikozitler ile geçimsizdir ve bu nedenle aynı kap içinde karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde önerilen doz, günde iki defa 375-750mg'dır. 30kg'dan daha az vücut ağırlığına sahip çocuklardaki enfeksiyonların çoğunda doz iki doza bölünmüş olarak 50mg/kg/gün'dür. 30kg ve üstündeki çocuklarda yetişkin dozu uygulanır. Sulcid tablet ile tedaviye genellikle ateş düştükten ve diğer hastalık semptomları kaybolduktan sonrada 48 saat süre ile devam edilmelidir. Genel olarak tedavi süresi 5-14 gündür. Gerekirse bu süre uzatılabilir.

Atc Kodu:

J01CR04

Üretici Firma:

İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.
Telefon: (212) 467 11 11
Email: [email protected]

Sulcid Ped. 250 Mg 40 Ml Süspansiyon Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

Sulcid Ped. 250 Mg 40 Ml Süspansiyon

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Aktif

Etken Maddesi: Sultamisilin


Barkod Numarası: 8699508280056

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 31,78 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 81,11 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş. Logosu

İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Davutpaşa Cd. No: 12 Topkapı - İSTANBUL
Telefon: (212) 467 11 11
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.