Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Bonal
{50 gr Krem Ambalaj}

Kadın-Doğum, Kontrasepsiyon»Dermatolojik krem

Formülü:

Hyaluronik asit, water dem, trilaurin, octyldodecanol, glycrine, isopropyt myristate, stearic acid, glyceral stearate, poysorbate 60, cetearyl alcohol and polyoxy-ethylene strearate, cetyl alcohol, sorbitane oleate, phenoxyethanol, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, methylparaben, lanoline,imidazolidinyl urea, fragrance, carbomer, sodium hydroxide.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Anne ve yenidoğanın sağlığı için öncelikle çaba gebelik-doğumla ilgili kompleks bakım üzerinde yoğunlaşmaktadır. Günümüzde bu çabaya bir başka boyut daha eklenmiştir; annenin sağlığını korumak ve gelecek yıllarda da güzellik ve estetik tatmin hissinin sürmesinin sağlanması.

Kuşaklar boyu bebek bekleyen annelerimiz gebelik izlerini hamilelik ve emzirmede kaçınılmaz olarak kabullenmiştir. Konuyla ilgili literatür hamile kadınların % 75 - 80'inde deride striaların oluştuğunu göstermektedir, ancak hastaların çoğunun daha sonra bu kalıcı sorundan kurtulma isteğiyle kozmetik merkezlerine ve plastik cerrahi kiliniklerine gittiğini belirtmek gerekir.

Strialar, üzerinde hasar görmemiş ince bir cilt tabakası ile örtülü bağ dokusu yırtıkları şeklinde görünen, atrofiye olmuş bantlardır. Önceleri pembemsiden maviye dönen renkleri daha sonra sadece yapı değişikliği şeklinde kalır.

Çok sık olarak paralel çizgiler halinde görülürler ve memelerde bu çizgiler ışınsal şekilde izlenir. Strialar derinin en gergin olduğu yere doğru dikey şekilde oluşur.

Bu durumdan en çok etkilenen kişiler nüfusun genç kesimidir. Bunun nedeni puberte ve gebelik sırasındaki hormonal koşullardır.

Ciltte stria gelişiminin ardında gerçekten hormonal koşullar yatmaktadır, çünkü hormonlar derinin dinamik dengesini etkilerler. Esas mekanizma hamilelik sırasında glukokortikoid üretimindeki artışın negatif etkisidir. Bu etki ile kollajen ve elastik aktivitesi azalır - bütün bunlar deride stria oluşumuna katkıda bulunmaktadır. Fibroelastik hipoaktivite hamileliğin üçüncü ayında başlar ve ancak doğumdan sonraki üçüncü ay içinde eski haline döner.

Hyaluronik asidin derinin esnekliğini ve yırtılmaya karşı direncini arttırdığı bir süredir bilinmektedir. Fibroblastların gelişmesi ve dolayısıyla kollajen ve elastik liflerin arttırılmasının yanında deri hirasyonunun desteklenmesi, gebelik sırasında derinin korunmasına yönelik en iyi tedavidir. BONAL krem hamilelik sırasında koruyucu tedavi için gerekli olan bütün koşulları sağlamaktadır. BONAL krem % 0.01 hyaluronik asit içermektedir.

Kontrendikasyonları:

Hipoglisemi, İnsan insülinine veya içeriğindeki yardımcı maddelerin herhangi birine aşırı duyarlılık.

Uyarılar/Önlemler:

AV ileti bozuklukları ve hafif ve orta şiddetteki renal yetmezliklerde dikkatli kullanılmalıdır.

Striae (hamilelik çatlakları) nedbe dokusu karakterindedir :

Gebeliğe bağlı izler başlangıçta kırmızıdan kırmızımsı maviye doğru değişen çizgiler halinde ortaya çıkar. İzler zamanla fildişi rengine doğru değişir. Bu safhada çatlaklar hiçbir zaman kaybolmayacak ve belirgin gerçek nedbe dokuları haline gelir. Artık hamilelik çatlaklarının ok edilmesi sadece cerrahi müdaheleyle mümkündür. Her ne kadar bu nedbeler sağlık üzerinde bir tehlike oluşturmasa da, kimi zaman bunlar kendinizi güzel ve iyi hissetmenize engel olup siz ve partneriniz için estetik dışı ve can sıkıcı olabilmektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kan glukoz seviyelerindeki değişimler, insülin ile tedavi gören hastalarda en sık görülen istenmeyen etkidir. Tedavisinde yardım gerektiren majör hipogliseminin, iyi-kontrollü hastaların yaklaşık %20'sinde oluştuğu klinik araştırmaların sonuçlarından bilinmektedir. İnsülin tedavisi sırasında, lokal aşırı duyarlılık reaksiyonları (enjeksiyon yerinde kızarıklık, şişme ve kaşıntı) görülebilir. Bu reaksiyonlar da, genellikle geçici karakterdedir ve tedavi sürdürüldükçe kaybolur. Aynı bölge içinde enjeksiyon yerlerinin değiştirilmemesine bağlı olarak enjeksiyon bölgesinde lipodistrofi oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Bazı ilaçların glukoz metabolizması ile etkileşime girdiği bilinmektedir. Oral hipoglisemik ajanlar (OHA), monoamin oksidaz inhibitörleri (MAOİ), non-selektif beta-blokörler, anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörleri, salisilatlar ve alkol, insülin ihtiyacını azaltabilir. Tiyazidler, glukokortikoidler, tiroid hormonları ve beta-sempatomimetikler, büyüme hormonu ve danazol, insülin ihtiyacını artırabilir. Beta-blokörler, hipoglisemi semptomlarını maskeleyebilir ve semptomların iyileşmesini geciktirebilirler. Oktreotid/lanreotid insülin ihtiyacını hem azaltabilir, hem de artırabilir. Alkol insülinin hipoglisemik etkisini artırabilir ve süresini uzatabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Kendiniz ve güzelliğiniz için Bonal'i seçmekle doğru kararı verdiniz. Bonal sizi karın, kalça, meme ve bacakta oluşan hamilelik izlerine karşı korur. .


Erken (doğru zamanda) müdahale esastır :
Erken müdahale hamilelik nedeniyle oluşan hamilelik çaklaklarını önleyebilir.
Hamileliğin üçüncü ayından başlayarak, doğumdan sonraki üçüncü ayın sonuna kadar vücudunuzla ilgili kısımlarına Bomal Kremle hergün masaj yapınız. Vaktinde ve düzenli uygulama başarı için esastır. Yapılan bilimsel araştırmalar hamilelik çatlaklarının, kadınların % 90'ında engellenebildiğini göstermiştir. Tedbir alınmadığında müstakbel annelerin % 70'inde stria (hamilelik çatlakları) oluşmaktadır.

Masaj yapılacak bölgeler :
Hamilelik dolayısıyla oluşan çatlaklar öncelikle vücudun dört bölgesinde oluşmaktadır :
- Karında; bu bölgede derinin gerilmesi en fazladır. Buradaki izler düz çatlaklar halinde oluşur.
- Kalçalarda; izler karındaki gibidir.
- Bacakların üst kısımlarında; çatlaklar yatay çizgiler halinde oluşur.
- Memelerde; çatlaklar meme ucundan çevreye doğru yayılan yıldız şeklindedir.

İthalatçı Firma:

Nutrifarma Sağlık Ürün ve Hizmetleri A.Ş.
Telefon: (212) 285 25 50
Email: [email protected]

Bonal Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

    Bu ilaca benzer ilaç bulunamadı.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

Bonal
{50 gr Krem Ambalaj}

İlaç Fotoğrafı: Bonal

İthal, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 330,77 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 844,24 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Nutrifarma Sağlık Ürün ve Hizmetleri A.Ş. Logosu

Nutrifarma Sağlık Ürün ve Hizmetleri A.Ş.

Büyükdere Cd. Nurol Plaza No: 71 K:19 Maslak - İSTANBUL
Telefon: (212) 285 25 50
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.