Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cytosar
{1 Flacon+1x5 Ml Çözücü}

Diğer»Antineoplastik

Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut lösemi ve diğer lösemilerin tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye aşırı duyarlığı olan hastalarda, gebelerde, laktasyonda ve kemik iliğine etki eden ilaçları kullananlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Cytonal aln hastaların dikkatle kontrol edilmesi lazımdır. Platet ve lökosit sayımları ile kemik ilği muayelerinin sık sık yapılması mecburidir.İlacın ilk depresyonu , platet sayımında 50.000/mm³ altına veya pliformorfonuklir granulosit sayımı 1000/mm³ altına düştüğü zaman tedaviyi askıya alma vetedavinin şeklini değiştirme düşünülmelidir. Periferal kandaki meydana gelen elemanların sayıları ilaç verilmesi kesildiğinde düşmeye edebilir ve 12-24 günlük ilaç verilmeme aralarında bu sayılar en düşük değerlere ulaşır. İliğin belirli iyileşme emareleri görüldüğünde tekrar tedaviye başlanır. Damara yüksek dozajda ilacın hızla verilmesi halinde hastalarda bulantı görülür ve iğneden sonra hastalar saatlerce istifra ederler. Bu problem, ilaç damara infüzyon halinde verildiğinde şiddeti azalır. Hepatik fonksiyonu tam çalışmayan hastalara ilaç dikkatle ve düşük dozda verilmelidir. Kemik iliği karaciğer veböbrek fonksiyonlarının periyodik olarak hipüresmiyi arttırabilir. kandaki ürik asit seviyesi kontrol edilmelidir. daha önce 1- asbaraginase tedavisi görmüş hastaların sitosin arabinoside ile tedavisinde pankrealitis vuku bulunmuştur. intertekal sitosin arabinoside sistemik tosisiti'ye nedenolabilir. Hematopolic sistem dikkatle kontrol edilmelidir. Diğer lösemi tedavisinin tadili gerekli olabilir. Büyük ölçüdeki toksisite nadiren vuku bulur. İlacın inratekal olarak tatbikinden sonra çok sık görülen reaksiyonlar, bulantı, istifra, ateş yükselmesidir. Bu reaksiyonlar ılımlı ve kendini sınırlamaktadır. CNS'in focal lösemi hali inratekal sitosin arabinoside cevap vermeyebilir ve bunun radyoterapi ile tedavisi daha iyi olur. İlacın potansiyel etkisi nedeniyle gebe olan ve olabilecek kadınlara bu ilacı vermedn önce , anne ve çocuk için sağlanacak faydanın ve görülebilecek zararın muhakemesini yapmak gerekir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kemik iliği depresyonu, bulantı, kusma, stomatit, ateş, artralji ve hepatik disfonksiyon gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Etkilleşimleri bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

Akut lösemide 3-6mg/kg/gün veya 100-200mg/m2/gün olarak iki eşit kısımda veya süreklı enfüzyon şeklinde i.v. olarak, kronik miyeloid löseminin blastik faza dönütümünde 75-100mg/m2/gün olarak ayda 5 gün arka arkaya i.v. olarak ve non-Hodgkin lenfomada 10-30mg/m2 intratekal olarak haftada 3 kere uygulanır.

Üretici Firma:

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar
Telefon:

Cytosar Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

    Bu ilaca benzer ilaç bulunamadı.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

Cytosar
{1 Flacon+1x5 Ml Çözücü}

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 241,45 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 616,26 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.