Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Nevparin 25000 Iu 1 Flakon

Kan ve Kan Yapıcı Organlar » Antitrombotikler » Antitrombotik İlaçlar » Heparin » Heparin Sodyum

Formülü:

Her flakon, 5000 İ.Ü./ ml heparin sodyum içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Tromboz,Tromboz tehdidi,Emboli,Miyokard enfarktüsü,Post-operatuar tromboz tedavisi ve önlenmesi,Hemodiyaliz sırasında pıhtılaşmanın önlenmesi

Kontrendikasyonları:

Heparine aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda, şiddetli trombositopeni vakalarında ve kontrol altına alınamayan kanamalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Ameliyatlarda post-operatuar bir kanamayı önlemek için 3-4 gün hatta daha fazla beklemek gerekir (kalp cerrahisinde bu süre daha kısadır), ani bir tehlike gösteren vakalar bu kuralın dışındadır. NEVPARİN ile tedavi edilen ameliyatlı hastalar özel bir dikkat ve ihtimamla kontrol altında olmalıdır. Antikoagülan tedavi devam ettikçe, imkan nispetinde başka ilaçların adale içine enjeksiyonundan kaçınılmalı, ihtiyaç halinde damar yolu kullanılmalıdır. Alkolle alınmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kanama, hipersensitivite reaksiyonları, trombositopeni görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Heparin sodyum, bir basamaklı protrombin zamanını uzatabilir. Bu nedenle, heparin sodyumun dikumarol ya da warfarin sodyum ile birlikte uygulanması durumunda; kan alınması ile son intravenöz doz arasında en az 5 saat; son subkutan doz arasında ise en az 24 saat süre olması gerekir. Asetilsalisilik asit, dekstran, fenilbutazon, ibuprofen, indometasin, dipridamol, hidroksikloroquin gibi trombosit agregasyon reaksiyonunu (heparinize hastaların başlıca hemostatik defansı) engelleyen ilaçlar kanama oluşturabileceklerinden heparin sodyum uygulanmakta olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Dijitaller, tetrasiklinler, nikotin ya da antihistaminikler heparin sodyumun antikoagülan etkisini kısmen azaltabilirler.

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük heparin dozu 40.000 İ.Ü. den aşağı olmamalıdır. Hafif ve orta şiddette vakalarda günlük doz 3-4 defada intravenöz olarak enjekte edilmek üzere 8-10 ml dir (40.000 ila 50.000 İ.Ü.). Ağır trombozlarda ve embolilerde günlük doz 4 defada verilmek üzere 16 ml ye (80.000 İ.Ü.) kadar çıkarılabilir. Hayati tehlike olduğu durumlarda derhal 5 ml (25.000 İ.Ü.) müteakiben, tehlike devam ediyorsa, 4 saatte bir 4 ml (20.000 İ.Ü.) yani günde toplam 125.000 İ.Ü. NEVPARİN intravenöz yoldan verilmelidir. Tromboz ve emboli tehlikesi bulunmayan arterioskleroz vakalarının uzun süreli tedavisinde haftada 2-3 defa 0.5-1 ml NEVPARİN intravenöz veya subkutan olarak enjekte edilebilir.

Doz Aşımı Halinde Alınacak Önlemler
Heparinin aşırı dozlamasına ait temel belirti kanamadır. Burun kanaması, idrarda ya da feçeste kan görülmesi kanamanın ilk belirtileridir. Aşırı dozlama durumunda heparini nötralize etmek amacı ile yavaş infüzyon şeklinde protamin sülfat (%1 solüsyon) uygulanır. Protamin sülfat 10 dakikalık periyodlarla, 50 mg ı aşmayacak şekilde çok yavaş olarak uygulanmalıdır. Her 1 mg protamin sülfat yaklaşık 100 USP heparin ünitesini nötralize eder. Uygulanması gereken protamin miktarı, heparinin metabolize olmasına paralel olarak zamanla azalır.

Atc Kodu:

B01AB01

Üretici Firma:

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.
Telefon: (212) 274 81 50
Email: [email protected]

Nevparin 25000 Iu 1 Flakon Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:10.2.2023)

Nevparin 25000 Iu 1 Flakon

İlaç Fotoğrafı: Nevparin 25000 Iu 1 Flakon

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Aktif

Etken Maddesi: Heparin Sodyum


Barkod Numarası: 8699541770408

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 10,34 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Referans Fiyatı: 267,42 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş. Logosu

Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.

Pak İş Merkezi, Prof.Dr. Bülent Tarcan Sok. 5/1 Gayrettepe - İSTANBUL
Telefon: (212) 274 81 50
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.