Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Zymafluor
{0.25 mg 400 Tablet Ambalaj}

Sindirim Sistemi ve Metabolizma » Ağız Sağlığı İlaçları » Dişçi Koruma İlaçları (preparatlar) » Çürük profilaktik ajanlar

Formülü:

Bir tablet 0.25 mg flor'a eşdeğer sodyum florür ve diğer yardımcı maddeler yanında nane esansı içermektedir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Diş çürümelerinin önlenmesinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Tabletin bileşenlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Flor takviyesi yaparken, diğer kaynaklarda bulunan (başlıca içme suyu, sofra tuzu, florürlü diş macunları) flor miktarı dikkate alınmalı ve doz aşımından kaçınılmalıdır. Dış kaynaklardan alınan flor miktarına göre Zymafluor dozu ayarlanmalıdır. İçme suyu 0.6 mg/l (=ppm)'den daha fazla flor içeriyorsa, Zymafluor kullanımı tavsiye edilmez. Zymafluor 6.aydan itibaren 16 yaşına kadar düzenli bir şekilde aralıksız olarak verilmelidir. Flor profilaksisi daha sonra en çok dış kaynaklardan sağlanır. Hamilelik ve Emzirme: Zymafluor'un insanlarda önerilen günlük dozlarda kullanımında herhangi bir problem bildirilmemiştir. Flor plasentaya geçer. Doğacak çocukta diş çürümelerini önlemek amacıyla, hamile kadınlara flor verilmesinin yararı kanıtlanamamıştır. Bu nedenle, hamilelikte profilaktik amaçlı kullanımı önerilmemektedir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Çürük profiloksisi için önerilen dozlarda, sodyum florürün anlamlı bir yan etkisi gösterilmemiştir.Bununla birlikte, nadiren, deride hafif döküntüler kaydedilmiştir. Bu döküntüler tedavi kesilince hızla kaybolur.

İlaç etkileşimleri:

Bu ilaç, emilimi azalacağından, süt ve süt ürünleri ile birlikte ve kalsiyum, alüminyum ve magnezyum tuzları içeren antiasitlerle birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor ve diş hekimi tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde aşağıdaki dozlarda kullanılır.6 aydan 3 yaşına kadar günde 1 tablet (0.25 mg.), 3-6 yaş günde 2 tablet (50 mg.), 6-16 yaş 4 tablet (1.00 mg.) 'dır.Eğer hamilelik ve emzirme sırasında Zymafluor kullanımına karar verilmiş ise,anne için önerilen doz, günde 1 mg. (4 tablet)'dır. Anne sütüne geçiş ihmal edilebilir düzeyde olduğundan, emzirilen bebeğe günde 1 adet 0.25 mg Zymafluor verilmelidir. Çocuk uygun yaşa geldiğinde, çocuğun Zymafluor Tablet'i ağzında, yanak ile diş eti arasında, bazen sağ bazen sol tarafta tutularak yavaş yavaş emmesi sağlanır. Akşamları gece yatmadan önce verilmesi uygundur. Uygulamadan sonra 30 dakika süre ile yiyecek-içecek verilmemelidir. Daha küçük bebeklerde, tablet kırılıp çok az miktar suda çözündürülmeli ve bir biberon ile veya mamaya karıştırılarak uygulanmalı ya da tek başına verilmelidir.

AŞIRI DOZ VE TEDAVİSİ:

Kronik aşırı doz: Kronik olarak yüksek dozda kullanıma (örn. diş minesi kalsifikasyonu için uzun yıllar günde 2 mg flor kullanma) bağlı başlıcı belirti, diş minesinde oluşan lekelerdir.



Akut aşırı doz: Yetişkin bir kişi tarafından kazara 250 mg'dan daha yüksek dozda sodyum florür (0.25 mg'lık tabletlerden yaklaşık 400 adet) alındığında akut aşırı doz belirtileri kaydedilmiştir.



Aşırı doz belirtileri: Zehirlenmenin ilk belirtiler gastrointestinal şikayetlerdir; aşırı tükrük sekresyonu, bulantı, karın ağrısı, kusma ve diyare. Bu belirtileri kas zayıflığı, kronik konvülsiyonlar, solunum, kalp ve böbrek yetmezliği takip edebilir. Hipokalsemi ve hipoglisemi sık görülen bulgulardır.



Tedavisi: Eğer bir çocuk kazara 0.25 mg'lık tabletlerden yaklaşık 100-200 adet yutmuş ise (10 kg ağırlığındaki bir çocuk için 200 tabletten daha az 0.25 mg'lik Zymafluor tablet); Gastrointestinal semptomları gidermek için ağızdan kalsiyum (süt) verilir ve hasta birkaç saat gözetim altında tutulur. Eğer 10 kg ağırlığındaki bir çocuk 200 tabletten daha fazla 0.25 mg'lık Zymafluor tablet almış ise; kusturulur, ağızdan herhangi bir kalsiyum çözeltisi (örn. süt, %5'lik kalsiyum glukonat veya kalsiyum laktat solüsyonu) uygulanır, özel bir yerde birkaç saat gözetim altında tutulur. Eğer 10 kg ağırlığındaki bir çocuk 600 tabletten daha fazla 0.25 mg'lık Zymafluor tablet almış ise; - derhal bir hastaneye yatırılmalıdır.

Atc Kodu:

A01AA

İthalatçı Firma:

Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.
Telefon: (212) 326 91 00
Email: [email protected]

Zymafluor Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:Belirtilmemiş.)

Zymafluor

İlaç Fotoğrafı: Zymafluor

İthal, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.

Etken Maddesi: Sodyum florür


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 0 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. Logosu

Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.

Barbaros Bulvarı No:83 Beşiktaş - İSTANBUL
Telefon: (212) 326 91 00
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.