Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Amoksilav-bid Süspansiyon
{457 mg/5 ml, 70 ml Fort Süspansiyon Şişe}

Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler»Antibakteriyel (Geniş spektrumlu pensilin)

Formülü:

Pediatrik Süspansiyon:
Her 5 ml'de;
200 mg Amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat,
28.5 mg Klavulanik aside eşdeğer potasyum klavulanat,

Tatlandırıcı: Sodyum sakkarin.
Koku verici:Yabani kiraz aroması, limon aroması.

Fort Süspansiyon :
Her 5 ml' de;
400 mg Amoksisiline eşdeğer amoksisilin trihidrat
57 mg Klavulanik aside eşdeğer potasyum klavulanat

Tatlandırıcı: Sodyum sakkarin.
Koku verici: Yabani kiraz aroması, limon aroması.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Amoksilav BID, duyarlı mikroorganizmaların oluşturduğu aşağıda belirtilen enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır;
Akut ve kronik sinüzit,Akut ve kronik otitis media,Tonsillit,Alt solunum yolu ve akciğer enfeksiyonları (kronik bronşit, pnömoni),Üriner sistem enfeksiyonları,Cilt ve yumuşak doku enfeksiyonları,Kemik ve eklem enfeksiyonları

Kontrendikasyonları:

Amoksilav BID, bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Önceden amoksisilin/klavulanik asit veya penisiline bağlı olarak sarılık/karaciğer fonksiyon bozukluğu öyküsü bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Penisiline ve/veya birden çok alerjene aşırı duyarlılığı olanlarda daha sık olmak üzere, ciddi ve bazen fatal aşırı duyarlılık reaksiyonları görülebilir. Amoksilav BID ile tedaviye başlanmadan önce hastanın penisilin, sefalosporin ve diğer allerjenlere karşı reaksiyon geliştirip geliştirmediği sorgulanmalıdır. Allerjik reaksiyonların geliştiği durumlarda, Amoksilav BID kullanımına son vererek, uygun tedaviye başlanmalıdır. Ciddi anaflaktik reaksiyonlar epinefrinle acil müdahaleyi gerektirir. Ayrıca gerekirse, oksijen ve intübasyonu içeren hava yolu tedavisi yanında IV steroidler uygulanmalıdır.

Hemen hemen tüm antibakteriyel ajanlarla, değişik şiddette (hafif/yaşamı tehdit eden) pseudomembranöz kolit görülebilmektedir. Amoksilav BID uygulamasını takiben diyare görülen hastalarda bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. Hafif derecedeki pseudomembranöz kolit vakalarında Amoksilav BID tedavisine son vermek yeterli olur. Orta-şiddetli vakalarda, sıvı ve elektrolit verilmeli, protein takviyesi yapılmalı ve kolitte klinik olarak etkili bir antibakteriyelle tedaviye geçilmelidir.

Mononükleozlu hastalarda, eritematöz deri lezyonları gelişebileceğinden bu tip kişilerde Amoksilav BID kullanımı önerilmemektedir.

Amoksilav BID' e bağlı, geri dönüşümlü bir hepatik toksisite oluşabileceğinden, hepatik fonksiyon bozukluğu olan hastalarda Amoksilav BID dikkatli kullanılmalıdır.

Amoksilav BID ile tedavi süresince, mikotik ya da bakteriyel patojenlerle süper enfeksiyon görülebilmektedir. Süperenfeksiyon oluşması durumunda, Amoksilav BID uygulamasına son vererek, uygun tedaviye başlanmalıdır.

Uzun süreli tedavilerde renal, hepatik ve hematopoietik fonksiyonlar kontrol edilmelidir.



Gebelik ve laktasyonda kullanımı:

Gebelik Kategorisi : B

Gebelik ve emzirme döneminde Amoksilav BID kullanımı ile ilgili yeterli çalışma olmadığından, Amoksilav BID hamile ve emzirenlerde, ancak potansiyel yararının fazla olduğu durumlarda kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Amoksilav BID ile görülen yan etkiler, genellikle hafif ve kısa sürelidir. En sık görülen yan etkiler, bulantı, kusma, diyare, deride kızarıklık, ürtiker ve vajinittir.



Ampisilin sınıfı antibiyotiklerle görülen advers etkiler şunlardır;

Gastrointestinal: Diyare, bulantı, kusma, hazımsızlık, gastrit, stomatit, glossit, mukokütanöz kandiyazis, enterokolit ve hemorajik/ psödomembranöz kolit.

Aşırı duyarlılık reaksiyonları: Deri kızarıklıkları, prurit, ürtiker, anjiyoödem, serum hastalığı-benzeri reaksiyonlar (artrit, artalji, miyalji ve sıklıkla ateşin eşlik ettiği ürtiker veya deri kızarıklığı), eritema multiforme (nadiren Stevens-Johnson Sendromu), bazı vakalarda eksfolyatif dermatit, toksik epidermal nekroliz. Bu tip reaksiyonlar görüldüğünde ilaç kesilmelidir.

Karaciğer: AST (SGOT) ve/veya ALT (SGPT) düzeylerinde hafif bir artış ortaya çıkabilir. Ancak bunun klinik açıdan anlamı bilinmemektedir. Hepatik disfonksiyon bulguları tedavi sırasında veya tedaviden birkaç hafta sonra ortaya çıkabilir. Genellikle geri dönüşümlüdür.

Renal: Seyrek olarak interstisyel nefrit ve hematüri ortaya çıkabilir.

Hematolojik ve Lenfatik Sistemler: Hemolitik anemiyi de içerebilen anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, kanama zamanı ve protrombin zamanında uzama, eozinofili, lökopeni ve agranülositoz görülebilir. Bu reaksiyonlar tedaviye son verildiğinde düzelmektedir. Genellikle hipersensitiviteye bağlı olduğu düşünülür.

Santral Sinir Sistemi: Nadiren, ajitasyon, anksiyete, geçici hiperaktivite, konfüzyon, konvülsiyonlar, baş dönmesi, uykusuzluk ve davranış değişiklikleri oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Amoksilav BID bazı hastalarda kanama zamanının ve protrombin zamanının uzamasına neden olabilir. Antikoagülan tedavisi gören hastalarda Amoksilav BID dikkatli kullanılmalıdır.

Probenesid amoksisilinin renal tubüler sekresyonunu azalttığı için, Amoksilav BID ile birlikte devamlı kullanımı, amoksisilinin plazmada bulunma zamanı ve konsantrasyonunu artırabilir.

Amoksilav BID ile disulfiramın birlikte kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerde de olduğu gibi Amoksilav BID, oral konraseptiflerin etkisini azaltabilir.

Allopurinol ile ampisilinin birlikte kullanılması halinde sadece ampisilini kullanan hastalara göre deride kızarıklık insidansı yükselebilir ancak, amoksisilinin allopurinol ile kullanımına ait veri yoktur. Amoksilav BID tedavisi sırasında, Benedict belirteci ile idrarda glukoz reaksiyonu ve Coombs testi yanlış pozitif sonuç verebilir. Bu nedenle enzimatik glukoz oksidaz reaksiyonunu temel alan glukoz testlerinin kullanılması önerilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde;

3 aydan büyük ve 40 kg' ın altındaki çocuklarda

Hafif ve orta şiddetteki enfeksiyonlarda :

Amoksilav BID Fort Süspansiyon; 12 saatte bir uygulanan dozlara bölünerek 28.6 (25/3.6) mg/kg/gün verilir.

Otitis media, sinüzit, alt solunum yolu enfeksiyonları ve daha şiddetli enfeksiyonlarda :

Amoksilav BID Fort Süspansiyon; 12 saatte bir uygulanan dozlara bölünerek 51.4 (45/6.4) mg/kg/gün verilir.

40 kg' ın üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde :

Amoksilav BID Fort Süspansiyon; 12 saatte bir uygulanan dozlara bölünerek 51.4 (45/6.4) mg/kg/gün verilir.

Böbrek fonksiyon bozukluğu durumlarında: Glomerular filtrasyon hızı 30 ml/dak' nın altında olan hastaların Amoksilav BID Fort Süspansiyon kullanmaları önerilmez.

Glomerular filtrasyon hızı 30 ml/dak' nın üzerinde olan hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Karaciğer fonksiyon bozukluğu durumlarında: Şiddetli karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doz ayarı dikkatli yapılmalıdır.

Tedaviye durum gözden geçirilmeksizin 14 günden daha uzun süreli devam edilmemelidir.

Hazırlanması : Amoksilav BID Süspansiyon' u hazırlamak için kuru toz üzerine ilaç şişesi üzerindeki işaretli yere kadar kaynatılmış soğutulmuş su ilave edilir. İyice çalkalanır.



KULLANMADAN ÖNCE ŞİŞEYİ İYİCE ÇALKALAYINIZ.



DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ :

Amoksilav BID ile doz aşımı görülen hastaların çoğu asemptomatiktir veya öncelikle mide-karın ağrısı, kusma ve diyareyi içeren gastrointestinal semptomlar ortaya çıkar. Nadiren uyuşukluk, hiperaktivite, eritematöz deri lezyonları görülebilir. Doz aşımı durumunda Amoksilav BID alımına son verilerek semptomatik tedavi uygulanmalıdır. Eğer doz aşımı durumu hemen farkedilirse ve hiçbir kontrendikasyon durumu söz konusu değilse hasta kusturulabilir veya diğer mide boşaltma işlemleri gerçekleştirilebilir.

Amoksisilin ve klavulanat hemodiyalizle dolaşımdan uzaklaştırılabilir.

Üretici Firma:

İlsan-İltaş İlaç ve Hammaddeleri San. A.Ş.
Telefon: (262) 751 31 01
Email: [email protected]

Amoksilav-bid Süspansiyon Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

    Bu ilaca benzer ilaç bulunamadı.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:19.2.2022)

Amoksilav-bid Süspansiyon
{457 mg/5 ml, 70 ml Fort Süspansiyon Şişe}

İlaç Fotoğrafı: Amoksilav-bid Süspansiyon

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçetesiz satılır.
E-Reçete: Pasif
Not: Bu ilaç uzun süredir piyasada bulunmamaktadır.


Barkod Numarası:

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

İlaç Fiyatı: 31,78 TL

Bu ilacın fiyatı güncel değildir. Ancak en son fiyat güncelleme tarihinden sonra yaşanan enflasyon, döviz kuru ve KDV farkı otomatik olarak hesaplandığında bu ilacın tahmini güncel fiyatı: 81,11 TL olabilir.

Google Reklamları

Firma Bilgileri

İlsan-İltaş İlaç ve Hammaddeleri San. A.Ş.

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Bulvarı 9. Cadde,No:1 Gebze-KOCAELİ
Telefon: (262) 751 31 01
Email: [email protected]

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.