Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Geralgine-m 2 Ml 1 Mg 10 Ampul

Sinir Sistemi » Ağrı Kesici / Ateş Düşürücüler (Aneljezik) » NONNARKOTİK ANALJEZİKLER » Pirazolonlar » Metamizol Sodyum

Formülü:

2 ml'lik 1 ampul;
Metamizol Sodyum 1 g
Enjeksiyonluk su q.s.p. 2 ml içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Metamizol enjeksiyonu oral veya rektal uygulamanın uygun ya da mümkün olmadığı durumlarda aşağıdaki endikasyonlarda kullanılır.
- Şiddetli akut ağrılar (Tümör ağrıları, cerrahi müdahele sonrası ağrılar gibi)
- Mide-Barsak kanalına, safra yollarına, böbrek ve alt idrar yollarına ait şiddetli akut ağrılar.
- Başka önlemlerle, örneğin soğuk ıslak kompresle düşürülemeyen yüksek ateş Metamizol enjeksiyonun, hafif ağrılı durumlarda ve uzun süreli tedavilerde kullanımı tavsiye edilmez.

Kontrendikasyonları:

Metamizol veya diğer pirazolon grubu ilaçlara allerjisi veya entoleransı olduğu bilinen hastalarda, hepatik porfirin vakalarında, kan diskrazilerinde ve doğuştan glikoz-6 fosfat dehidrogenaz noksanlığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Metamizol kullanımına bağlı olarak ciddi kan tablosu bozuklukları (agranülositoz) ve anaflaktik şok gibi aşırı duyarlık reaksiyon görülebilir. Uzun süreli kullanımlarda sıklıkla kan kontrolleri yaplmalıdır. Yüksek ateş, titreme, kan sedimantasyon hızının çok artması, ağız, boğaz ve genitoüriner bölgelerde ağrı, yanma ve ülserasyon, lenfadenopati gibi agranülositoz semptomlarının tespit edilmesi halinde ilaç derhal kesilmelidir. Kan basıncı 100 mm Hg'nın altında olanlarda, dolaşım bozukluğu olanlarda, Geralgine-m Ampul çok dikkatle ve sadece doktor gözetiminde verilmelidir. Kronik ürtiker, polipöz rinosinüzit ve tekrarlayan konjonktivit gibi hastalıkları olanlar veya buna eğilim gösterenler ile diğer analjezik ilaçlara entoleransı bulunanlarda özellikle parenteral yoldan kullanılması halinde ANAFLAKTİK ŞOK ihtimali dikkate alınmalıdır. Aynı durum ilaç ve besin allerjisi olanlar için de söz konusudur. Bu hastalar kendi durumları hakkında hekimi önceden bilgilendirmelidirler

ANAFLAKTİK ŞOK görülürse şu önlemler alınmalıdır. Öncelikle terleme, bulantı, siyanoz gibi belirtiler ortaya çıktığında enjeksiyona derhal son verilmeli, iğne ven içinde bırakılıp ve / veya damar yolunun açık tutulması için vene uygun bir kanül yerleştirilmelidir. Mutad olarak alınan diğer önlemlerin yanında hasta başı aşağıya gelecek şekilde yatırılmalı ve solunum yolu açık tutulmalıdır.

DERHAL UYGULANMASI GEREKEN İLAÇLAR:
İ. V. YOLDAN ADRENALİN(EPİNEFRİN): Bunun için piyasada mevcut 1/1000'lik epinefrin çözeltisinin 1 ml'si 10 ml'ye seyreltilir ve bunun 1 ml'si (0.1 mg epinefrin) nabız ve kan basıncı kontrol altında tutularak yavaş bir şekilde zerkedilmelidir. (kalp ritm bozukluklarına dikkat edilmelidir.) Gerekirse epinefrin enjeksiyonları tekrarlanabilir.

Daha sonra İ. V. yoldan glikokortikoidler, örneğin 250-1000 mg metilprednizolan uygulanır. Gerekirse bu dozlar tekrarlanabilir. Buna takiben plazma ekspander, Human albümin, tam elektrolit çözeltisi gibi solüsyonlarla İ. V. yoldan volüm substitüsyonu yapılır.
DİĞER TEDAVİ YÖNTEMLERİ :Suni solunum, oksijen inhalasyonu ve antihistaminikler.
Zaman zaman idrarın renginde kızarma görülebilir. Bu durum zararsızdır, metabolik rubazonik asitin itrahına bağlıdır.
Gebelik sırasında, özellikle gebeliğin ilk 3 ayı ile son 6 haftası içinde ancak doktor tavsiyesiyle kullanılabilir.
Metamizol tıbbi zorunluluk olmadıkça 3 aylıktan küçük veya 5 kg.'dan düşük ağırlıktaki çocuklarda uygulanmamalıdır.
Alkolle birlikte alınmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

İlaca hassasiyeti olan kişilerde aşırı duyarlılık belirtileri görülür. En önemli olanlar şok ve kan tablosu bozukluklarıdır.
Şokta; soğuk ter, baş dönmesi, uyuşukluk, bulantı, deri renginin solması, solunum güçlüğü, yüzde şişkinlik, kalpte darlık hissi, nabızda artış, kaşıntı, kol ve bacaklarda kan basıncının şiddetli düşmesinden dolayı olan soğukluk hissi görülebilir. Bu belirtiler enjeksiyondan sonraki 1 saat içinde ortaya çıkar. Bu durumda derhal doktora başvurulmalı, hasta başı aşağıya gelecek şekilde yatırılarak solunum yolları açık tutulmalıdır.
(Uyarılar/Önlemler bölümünü okuyunuz.)
Agranülositozda; yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı, yutma güçlüğü ağız-burun-boğaz, genital ve anal bölgelerde enflamatuar lezyonlar gibi belirtiler görülür. Bu durumda da ilaç derhal kesilerek doktora müracaat edilmelidir.
Trombositopenide, kanama eğiliminde artış ve/veya deri ve mukozalarda peteşi şeklinde kanamalar görülür.
Diğer yan etkiler: konjunktivit, burun, boğaz ve deride ürtiker şeklinde döküntüler görülebilir. Bu tür reaksiyonlar görüldüğünde ilaç kesilerek doktora başvurulmalıdır.
Astma öyküsü olan hastalar astma atağına karşı kontrol altında tutulmalıdırlar.

İlaç etkileşimleri:

Siklosporin ile birlikte kullanıldığında siklosporin seviyelerini düşürebilir. Bu yüzden düzenli olarak kontrol yapılmalıdır. Alkol ile birlikte kullanıldığında birbirlerinin etkisini arttırabilirler. Metamizol aynı enjektörde başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Metamizol enjeksiyon mutlaka doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. İntravenöz uygulama doktor kontrolü altında yapılmalıdır.
Yetişkinlerde ve 15 yaşın üzerindekilerde İ.M. ve İ.V olarak uygulanacak 1 defalık doz 2-5 ml'dir. (1 gram- 2.5 gram) . Günlük max. doz 10 ml'dir (5 gram).

Çocuklarda:
Bir defalık dozlar:
5- 8 kg ağırlığındaki bebekler; sadece İ.M.olarak 0,1 - 0,2 ml
9-15 kg ağırlığındaki çocuklar; İ.M. ve İ.V. olarak 0,2 - 0,5 ml
16-23 kg ağırlığındaki çocuklar; İ.M. ve İ.V. olarak 0,3 - 0,8 ml
24-30 kg ağırlığındaki çocuklar; İ.M. ve İ.V. olarak 0,4 - 1 ml
31-45 kg ağırlığındaki çocuklar; İ.M. ve İ.V. olarak 0,5 - 1,5 ml
46-53 kg ağırlığındaki çocuklar; İ.M. ve İ.V. olarak 0,8 - 1,8 ml
Bu bir defalık dozlar günde 4 kereye kadar tekrarlanabilir.

*TIBBİ BİR ZORUNLULUK OLMADIKÇA 3 AYLIKTAN KÜÇÜK VEYA 5 KG'DAN DÜŞÜK AĞIRLIKTAKİ BEBEKLERE METAMİZOL UYGULANMAMALIDIR.

*1 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLARDA METAMİZOL SADECE İNTRAMÜSKÜLER YOLDAN UYGULANMALIDIR.

UYGULAMA ŞEKLİNE İLİŞKİN UYARILAR :
Muhtemel bir şok etkisine karşı gerekli önlemler alınmalıdır. Enjeksiyon solüsyonu uygulanmadan önce vücut ısısına getirilmiş olmalıdır. Ani kan basıncı düşmesine karşı intravenöz enjeksiyonlar, hasta yatar durumda iken kan basıncı, nabız ve solunum kontrol altında tutulmak şartıyla çok yavaş, dakikada 1 ml'i geçmeyecek şekilde yapılmalıdır.
Allerjik olmayan kan basıncı düşmesi doza bağlı olabileceği için tek dozda 1 g'ın üzerindeki metamizol dozları ancak kesin bir endikasyon varsa uygulanmalıdır.
Metamizol aynı enjektörde başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ :
Metamizol'ün spesifik antidotu yoktur. Semptomatik tedavi yapılmalıdır. Konvülsiyonlar var ise diazepam İ.V. zerkedilir. Metamizol hemodializ veya peritoneal dializle vücuttan uzaklaştırılır. Doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Çocukların ulaşamayacakları yerlerde, oda sıcaklığında (25°C) ve ambalajında saklayınız.

Atc Kodu:

N02BB02

Üretici Firma:

Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Telefon: (216) 306 62 60
Email: info@münirsahin.com

Geralgine-m 2 Ml 1 Mg 10 Ampul Benzerleri

Referans fiyatları ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatları ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatları referans fiyatlarından farklı olabilir.

İlaç Bilgileri (Güncelleme Tarihi:10.2.2023)

Geralgine-m 2 Ml 1 Mg 10 Ampul

İlaç Fotoğrafı: Geralgine-m 2 Ml 1 Mg 10 Ampul

Yerli, Beşeri bir ilaçtır.
Reçete ile satılır.
E-Reçete: Pasif

Etken Maddesi: Metamizol Sodyum


Barkod Numarası: 8699523750015

Burada yer alan bilgiler bilgilendirme mahiyetindedir. Ilacprospektusu.com'da ilaç satışı yapılmaz.

Referans Fiyatı: 10,30 Euro 

Referans fiyatı ilaç güncelleme tarihinde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) tarafından halka açık olarak yayınlanan Euro bazlı referans fiyat listesinden alınmıştır. Aşağıda yer alan TL bazlı referans fiyatı ise 7954 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararında belirtilen euro değerine göre Depocu, Eczacı kârları ve KDV dahil edilerek hesaplanmıştır. Gerçek ilaç fiyatı referans fiyatından farklı olabilir.

Referans Fiyatı: 266,41 TL

Google Reklamları

Firma Bilgileri

Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Logosu

Münir Şahin İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Çavuşoğlu Mh. Sanayi Cd. No: 22 Kartal - İSTANBUL
Telefon: (216) 306 62 60
Email: info@münirsahin.com

Firma profili ve diğer ürünlerin listesini görüntülemek için firma ismine tıklayın

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.